vrijdag, 20. april 2007 - 6:03

Minister Rouvoet bezoekt GGD Regio Nijmegen

Nijmegen

Op maandag 23 april as. brengt André Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin, een werkbezoek aan de GGD Regio Nijmegen. Zijn interesse gaat uit naar de implementatie van het elektronisch kinddossier (EKD) en de integrale aanpak van de jeugdgezondheidszorg. De GGD Regio Nijmegen is een van de weinige GGD'en waar de jeugdgezondheidszorg van 0-4 en 4-19 jaar zijn samengevoegd.

Het nieuwe kabinet hecht veel waarde aan preventie van opgroei- en opvoedingsproblemen en het signaleren ervan. De integratie van de jeugdgezondheidszorg van 0-19 jaar kan hierbij grote voordelen opleveren. Een belangrijk argument voor ‘integrale JGZ’ is het verminderen van overdrachtsmomenten: kinderen blijven vanaf hun geboorte in beeld bij de GGD en worden gedurende hun hele jeugd gemonitord. Risicokinderen kunnen zo beter worden gevolgd.

De komst van een gemeenschappelijk elektronisch kinddossier voor alle kinderen van 0 tot 19 jaar versterkt deze signaleringsfunctie. Het programma Jeugd en Gezin van minister Rouvoet stuurt aan op snelle invoering van het EKD binnen de jeugdgezondheidszorg. Rouvoet zal bij de GGD Regio Nijmegen gesprekken voeren met mensen uit de praktijk over hun ervaringen met de integrale JGZ en mogelijke knelpunten bij de implementatie van het EKD.
Provincie:
Tag(s):