donderdag, 29. maart 2007 - 22:24

Mooi dagje uit bij tuinders in Klazienaveen

Klazienaveen

Op zaterdag 31 maart en zondag 1 april laat de Drentse glastuinbouw zich weer van zijn meest veelzijdige en verrassende kant zien tijdens Kom in de Kas. Op de bedrijven worden kersen, rode bessen, komkommers, paprika's, trostomaten, gerbera's, anthuriums, rozen, chrysanten, alstroemeria, sierasperge en kuip-, kamer- en perkplanten geteeld.

In Klazienaveen zetten twintig bedrijven hun deuren open voor het publiek, waarvan de gietwaterfabriek aan de Oude Zwarteweg er één is. Ook zijn er tal van activiteiten voor het hele gezin.

De opengestelde bedrijven liggen aan Het Ambacht, Gantel, De Kring, De Langendijk, Oude Zwarteweg, De Kwakel en Strijp. Ze zijn op zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Het glastuinbouwgebied is per auto goed bereikbaar. De weg is aangegeven met borden langs de toegangswegen. De bedrijven langs de route zijn prima te bewandelen.

Onderweg kan het dorstige publiek verpozen bij een heus tuinderscafé met muzikale omlijsting. Bij het tuinderscafé verzorgt FloraHolland een rozenshow. Hier zijn maar liefst vijftig soorten rozen te bewonderen. Verder wordt er een workshop bloemschikken gegeven, zijn er smaakproeven en demonstraties line dansen, wordt er een sjoelwedstrijd georganiseerd en nog veel meer. Kinderen kunnen bovendien meedoen aan een tekenwedstrijd. Radio Moonlight begeleidt de dag met uitzendingen vanaf locatie.
Provincie:
Tag(s):