vrijdag, 16. maart 2007 - 9:59

Muzikanten gaan op 'Tsjerketour'

Leeuwarden

De muzikanten van Ljoubjr en Novelle en schrijver Arjan Hut van april tot augustus onder de naam 'Tsjerketour' de Friese kerken langs met een programma vol muziek en gedichten. De aftrap zal zijn op zondag 1 april in de kerk van Bears. Hierop volgt een reeks concerten kriskras door Friesland. De kerkdeuren in Bears zullen om 14.30 uur opengaan.

Het initiatief komt van Ljoubjr, die vinden dat hun melancholieke akoestische liedjes samen met de krachtige voordrachten van Hut bij uitstek geschikt zijn voor de sfeervolle akoestiek van kerken. Novelle maakt het plaatje compleet met hun schitterende folk/popnummers. In een programma van dik anderhalf uur worden muziek en voordracht met elkaar verbonden en afgewisseld.

Het tweetal Ljoubjr maakt muziek met akoestische gitaren. Melodie en emotie zijn bij deze mannen de belangrijkste elementen. Ze hebben twee cd's uit waarop goede recencies gekomen zijn. Met de weemoedige klank van hol hout, zacht tintelende snaren en Friese teksten creëert Ljoubjr een sfeer die perfect bij hun muziek past.

In tegenstelling tot de Friestalige liedjes van Ljoubjr, zingt Novelle bij hun muziek in het Engels. Ze zingen tweestemmig, waarbij ze zichzelf begeleiden op piano en gitaar. De inspiratie komt van artiesten zoals Simon & Garfunkel en The Cranberries. Dat het wel goed zit met de muziek bewijst het overweldigende succes van hun eerste optredens in 2002. Novelle stond in poptempel Paradiso waarbij ze de zilveren publieksprijs in de wacht sleepten tijdens de Grote Prijs van Nederland.
Provincie:
Tag(s):