donderdag, 29. maart 2007 - 16:27

Nacht van Assen wordt TT Festival

Assen

De Stadsfeesten tijdens de 77e TT, inclusief de legendarische ‘Nacht van Assen’, krijgen een flinke impuls en een nieuw gezicht als TT Festival. De inwoners van de Drentse hoofdstad en een legioen motorsportliefhebbers uit binnen –en buitenland kunnen zich opmaken voor een driedaags spektakel van muziek, feest en ‘motortainment’.

Het landelijk opererende bureau LOC7000 Events tekent voor een belangrijk deel van de organisatie en benadrukt dat Assen ‘’een feest voor iedereen’’ moet blijven. Het Achterhoekse bedrijf is gespecialiseerd in het opzetten van grootschalige evenementen als Lowlands, Arrow Rockfestival, North Sea Jazz, Fields of Rock en dit jaar ook verantwoordelijk voor de productie rondom de concerten van The Stones en The Red Hot Chili Peppers in Nijmegen. In samenwerking met de gemeente Assen is gekozen voor verdere professionalisering van de Stadsfeesten. Daarmee wordt dan ook gelijke tred gehouden met de nieuwe ontwikkelingen van de TT en haar circuit.


Op zes grote podia zullen nationale en internationale acts worden geprogrammeerd. De muziekstijlen zijn zeer uiteenlopend van Nederlandstalig tot dance, rock en metal. Op het podium aan de Torenlaan komen donderdagavond lokale popmuzikanten in de PopAs finale ruimschoots aan bod. De aankleding van de pleinen bij de podia krijgt extra aandacht door decoratie, uitlichting en comfortabele picknickbanken.

Motorfanaten worden op hun wenken bediend in het splinternieuwe Motor Village. Een Walhalla voor de liefhebber met het nieuwste aanbod van de grote fabrikanten en een uitgebreide infomarkt. Op termijn hoopt de organisator ook aanzetten te kunnen geven tot het terughalen van de motorfiets in het centrum van Assen. Directeur Joost Carlier van LOC7000 Events ziet goede toekomst voor het TT-festival. “ Assen kan uitgroeien tot ‘het Daytona van Europa’ waarin chroom en vrouwelijk schoon hun stempel op het zomerse straatbeeld zetten. Het gratis toegankelijke TT-festival is de perfecte aanloop voor hét motorsport event van Nederland: The Dutch TT.�


Het TT Festival begint op woensdag 27 juni en donderdag 28 juni om 19.00 uur. Op vrijdag 29 juni start het programma al in de middag en de beroemde ‘Nacht van Assen’ eindigt zoals vanouds in de vroege ochtend van de wedstrijddag.
Provincie:
Tag(s):