maandag, 4. juni 2007 - 15:11

Nationale Recherche onderschept 110 kilo cocaïne

Amsterdam

In een etagewoning in Amsterdam-Osdorp heeft de Nationale Recherche beslag gelegd op een partij van ongeveer 110 kilo cocaïne. Daarbij zijn door een arrestatieteam van de Amsterdamse politie vijf Colombiaanse verdachten aangehouden. De drugsvangst werd gedaan op zaterdagavond van het Pinksterweekend. Dit maakte het Landelijk Parket maandag bekend.

Op basis van informatie van de Spaanse autoriteiten onderzocht de Nationale Recherche het vermoeden van een drugsdeal. De recherche constateerde op de bewuste zaterdagavond dat twee verdachten een aantal zware kartonnen dozen vanuit de kofferbak van een personenauto het pand waar de woning is gelegen binnen brachten. Bij de doorzoeking van de woning onder leiding van de rechter-commissaris trof de Nationale Recherche in de kelderbox vijf kartonnen dozen aan met blokken cocaïne.

De rechercheurs legden verder beslag op gsm-telefoons, reisdocumenten, sleutels, kofferlabels en de auto waarmee de drugs waren aangevoerd.

Twee van de aangehouden verdachten waren vermoedelijk met het oog op de drugslevering overgekomen uit Spanje. Het vijftal is inmiddels door de rechter-commissaris in Amsterdam in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):