zondag, 13. mei 2007 - 17:16

Noordoostpolder in trek bij bedrijven

Emmeloord

Zes bedrijven vestigen zich op korte termijn in de gemeente Noordoostpolder. Gezamenlijk zijn de bedrijven goed voor circa 210 arbeidsplaatsen, waarvan 140 arbeidsplaatsen nieuw zijn voor Noordoostpolder. Grootste werkgever is de DSB-bank, die de vestigingen in Almere, Lelystad en Groningen samenvoegt met het bestaande kantoor in Emmeloord. Dit werd woensdagmiddag bekend gemaakt door wethouder Keur.

Naus Rodachs is een nieuw bedrijf, ontstaan uit de samenwerking van Naus uit Tollebeek en Rodachs uit Katwijk. Zij zijn sinds kort gevestigd in Espel. Bij dit bedrijf werken 15 mensen. Verder verwelkomt de gemeente twee bedrijven die gebruikte vrachtwagens importeren en exporteren. Hulleman Trucks uit Vollenhove (10 fte) verplaatst haar activiteiten binnen een jaar naar Marknesse. OTV (1 fte) verhuist van Wezep naar Ens.
Mac3Park is een concept waar onder andere beginnende ondernemers huisvesting en andere diensten kunnen vinden. Het idee is al geslaagd in Almere en Lelystad, Emmeloord volgt dit voorbeeld aan de Gildeweg. Zeker tien zelfstandige ondernemers zullen zich hier de komende tijd vestigen.
Bouwbedrijf Timmer uit Borger start binnen zes maanden een vestiging in Emmeloord. Zij bieden werkgelegenheid aan 20 mensen in de buitendienst en 5 mensen op kantoor.

DSB-bank tenslotte heeft al enige tijd een vestiging aan de Europalaan in Emmeloord. De werkzaamheden worden nu gecentraliseerd in Emmeloord. Dat betekent dat de vestigingen in Lelystad, Almere en Groningen verhuizen naar Emmeloord. DSB biedt al werk aan 70 fte, daar komen nu nog eens circa 80 fte bij. DSB is van plan al binnen twee maanden te verhuizen naar een pand op bedrijventerrein De Munt.
Zowel bouwbedrijf Timmer, Naus Rodachs als DSB hebben op dit moment nieuwe mensen nodig. De vestiging van deze bedrijven is een zichtbaar vervolg op de resultaten die zijn geboekt sinds de gemeente actief acquisitie voert.
Provincie:
Tag(s):