vrijdag, 5. januari 2007 - 8:20

Omstreden imam gaat verbod nu respecteren

Eindhoven

Imam Imraan Kariman, die afgelopen zondag ondanks een verbod van de rechter om de Anwar-e-Medina moskee in Eindhoven te betreden toch gepredikt heeft. heeft vandaag aangegeven het verbod voortaan te zullen respecteren. De omstreden Imam preekte voorafgaand aan het offerfeest toch in de Eindhovense Moskee, omdat volgens hem de gemeenschap dat wilde.

Kariman heeft een geschil met het de Stichting Welzijn voor Moslims in Nederland, de eigenaar van de Eindhovense moskee. In een rechtszaak zegt de stichting hem sterk polariserend en onbeschoft gedrag te verwijten terwijl de imam vindt dat het bestuur op deze wijze de eenheid binnen de "djamaat", ofwel de gemeenschap, laat verwaarlozen.

Onder steun van veel aanhangers eiste Kariman toegang tot de moskee. Dat deed hij met veel kabaal. Het bestuur van de overwegend Surinaamse moskee zwoegde voor de laatste maal en gaf de iman toegang tot de moskee om mogelijke conflicten te voorkomen. Daarvoor gaf de stichting eenmalig schriftelijk toestemming om het gerechtelijk vonnis eenmalig teniet te doen.

PVV-voorman Geert Wilders heeft van CDA-minister Hirsch Ballin van justitie uitzetting van de imam geëist. De fractie vindt het onaanvaardbaar dat de omstreden moslimgeestelijke toch predikt in het gebedshuis ondanks het verbod.

Kariman zegt in reactie bij Omroep Brabant radio dat dat niet kan omdat hij geboren Nederlander is.
Provincie:
Tag(s):