woensdag, 7. maart 2007 - 13:04

Ongezonde automaten op scholen aangepakt

Eindhoven

De gemeente Eindhoven gaat de ongezonde inhoud van snoep- en frisdrankautomaten op middelbarescholen aanpakken. Speciaal hiervoor is het 'Automatenexperiment ' in het leven geroepen. Negen scholen in Eindhoven doen aan het project mee.

Het is een landelijk project van TNO, Voedingscentrum en NIGZ en diverse regionale GGD-en. Het past goed binnen de strijd voor een gezond gewicht die in het project De Familie Lekkerbek in balans door de GGD Eindhoven wordt aangegaan.

In het project wordt samengewerkt met cateraars, kantinebeheerders en de voedingsmiddelenindustrie.

Tijdens het Automatenexperiment krijgen de leerlingen van een aantal klassen extra lessen over gezonde voeding. Daarnaast worden drie maatregelen ingevoerd in de snoep- en frisdrankautomaten op school. De eerste maatregel bestaat uit het uitbreiden van het aantal gezonde producten in het automatenaanbod. Verder krijgen de producten in de automaten een sticker, zodat te zien is hoe (on)gezond een product is. De laatste maatregel is het aanpassen van de prijzen van de producten in de automaten: de gezondere producten gaan in prijs omlaag.

Jan Blok, docent biologie: “Het Automatenspel uit de lessen is heel sterk. Het is een leuke manier om het thema voeding te introduceren en het is geschikt voor alle niveaus.�
Provincie:
Tag(s):