zaterdag, 3. maart 2007 - 18:34

Open dag provincie Drenthe goed bezocht

Assen

Commissaris van de Koningin Ter Beek opende zaterdagmorgen de Open dag van de provincie in het kader van de verkiezingen. Hij deed dat door samen met zijn kleindochter het bord van de provincie aan het begin van de “weg dwars door Drenthe� te onthullen.

In zijn toespraak zei Ter Beek: “In Drenthe leeft de provincie bij de burgers�. Hij gaf aan te verwachten dat veel burgers naar de open dag zouden komen, waar hij later op de dag gelijk in kreeg. Ruim 1700 bezoekers maakten kennis met het werk van de provincie.


Bezoekers bouwden onder andere aan een zesde stad van Drenthe, testten hoeveel energie ze in het huishouden kunnen besparen en bekeken een waterbergingsgebied. De testauto bij de campagne ‘Gebruik je hoofd niet je airbag’ was een groot succes evenals de fittest van ‘Drenthe beweegt’. Meer dan 200 bezoekers testten hun conditie, die net boven gemiddeld bleek.

Ook exposities over natuur & landschap, handhaving van de groene wetten en boeren & natuur waren onderdelen van de dag. Presentaties over de groene wegmarkering, wegwerkzaam-heden en een faunatunnel gaven de bezoekers een goede indruk van de dagelijkse taken van de provincie. Veel bezoekers benutten de mogelijkheid mee te gaan met een rondleiding door het provinciehuis, waarbij ook de kamer van de Commissaris van de Koningin werd bezocht.

Voor kinderen waren veel activiteiten. Er was een speurtocht door het gebouw, bij de leerlingbouwplaats OCB uit Ruinen konden kinderen zelf timmeren, bij Astron leerden ze de beginselen van sterrenkunde en ze bouwden ook een eigen stad.
Provincie:
Tag(s):