donderdag, 4. januari 2007 - 21:26

Openbaar vervoer volgens de wensen van de inwoners

De Wolden

Vanaf september 2006 rijdt de Zwerfbus (lijn 239) als experiment in De Wolden. In overleg met het OV-bureau, Connexxion, de Verenigingen van Dorpsbelangen en de gemeente is onlangs besloten tot een uitbreiding van de dienstregeling. Bijzonder hieraan is dat deze is vastgesteld aan de hand van de wensen van verschillende groepen reizigers in De Wolden, van jong tot oud! De nieuwe dienstregeling geldt van maandag tot en met vrijdag, gaat in op maandag 8 januari 2007 en geldt voorlopig tot 1 april 2007.

De route is zeer divers van opzet. Zo rijdt de bus op iedere werkdag dezelfde routes in de ochtend en in de middag. In de daluren rijdt de bus echter elke ochtend een andere route om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden hun bestemming te bereiken.

De dienstregeling ziet er in grote lijnen als volgt uit :

- In de ochtendspits (twee ritten) en middagspits (drie ritten) rijdt de Zwerfbus voor forenzen en scholieren vanuit Fort en Koekangerveld dagelijks naar Meppel en Hoogeveen via een overstap bij de Stapel of Koekange.

- In de daluren (vanaf 9.15 tot 13.45 uur) zijn er drie verschillende routes op verschillende dagen:

- Op maandag en vrijdag via Koekange, Ruinen, Echten, Zuidwolde;

- Op dinsdag en donderdag via Ruinerwold, Koekange, Echten, Zuidwolde;

- Op woensdag via Koekange, de Wijk, Fort, Zuidwolde;

De Zwerfbus verzorgt ook het vervoer (heen en terug) naar de raadsvergaderingen, die op donderdagavond om de week in het gemeentehuis plaatsvinden. De Zwerfbus rijdt tevens op verzoek naar het gemeentehuis op woensdagavond tijdens de openstelling en uiteraard weer terug. Belangstellenden kunnen uiterlijk tot 16.00 uur op de betreffende dag de bus telefonisch bestellen. Het telefoonnummer wordt bekend gemaakt in de Zwerfbus-folder, die begin januari 2007 huis-aan-huis in de gemeente De Wolden door het OV-bureau wordt verspreid.
Provincie:
Tag(s):