donderdag, 10. mei 2007 - 10:32

Oplossing van een groot aantal bedrijfsinbraken

Regio

Met de aanhouding van vijf inwoners uit de gemeenten Roosendaal en Halderberge hebben politie Zeeland en politie Midden en West-Brabant 62 bedrijfsinbraken op bedrijventerreinen langs de snelweg A58 opgelost. Naast deze bedrijfsinbraken zijn drie diefstallen van auto's en twee diefstallen van kentekenplaten opgelost.

De zaak kwam aan het licht toen er in de periode augustus-oktober 2006 een groot aantal bedrijfsinbraken werd gepleegd in Rilland, Middelburg en Goes. Deze bedrijven bevinden zich op bedrijventerreinen langs de snelweg A58. De inbrekers sloegen hun slag in de avonduren. Ramen werden ingeslagen waarna computers en beeldschermen werden ontvreemd. Naar aanleiding van deze inbraken startte een project bedrijfsinbraken.

Op 10 oktober 2006 vond een inbraak in Middelburg plaats. Alerte beveiligingsmedewerkers noteerden het kenteken van de vluchtauto. De dader kon uiteindelijk worden aangehouden. Dit betrof een 37-jarige inwoner uit de gemeente Roosendaal. De man was een bekende van de politie op het gebied van inbraken, waarbij computers werden ontvreemd.

Er startte een vervolgonderzoek om te kijken of deze persoon in aanmerking kwam voor andere inbraken en om te weten te komen wie zijn mededader(s) waren. Voor de inbraak in Middelburg is de man in kwestie inmiddels veroordeeld door de rechtbank in Middelburg. Uit onderzoek bleek dat meerdere personen bij deze inbraken betrokken waren.

Aanwijzingen leidden naar een drietal mannen en een vrouw, afkomstig uit de gemeenten Halderberge en Roosendaal, in de leeftijd van 15 t/m 34 jaar. Deze betrokkenen werden allen in de periode maart-mei 2007 aangehouden. Uit de verhoren bleek dat de dader(s) in wisselende samenstellingen op pad gingen. Zij maakten gebruik van gestolen auto's.

De werkwijze van de verdachten was dat ze meerdere keren bij hetzelfde bedrijf terugkwamen. Bedrijven in Goes en Middelburg kregen binnen een maand tijd wel drie keer bezoek van deze inbrekers. Een bedrijf in Rilland was in 2004, 2005 en 2006 slachtoffer van deze inbrekersgroep.

De 37-jarige inwoner uit de gemeente Roosendaal werd na het uitzitten van zijn straf opnieuw door de politie aangehouden en bekende alsnog 42 bedrijfinbraken. De andere hoofdverdachte, een 29-jarige man uit de gemeente Roosendaal bekende 51 bedrijfsinbraken.In totaal zijn 21 bedrijfsinbraken in Zeeland opgelost. De overige 46 bedrijfsinbraken en vijf diefstallen werden gepleegd in het westelijk deel van de provincie Noord-Brabant.

De twee hoofdverdachten zitten nog vast. Van de buit is niets teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):