maandag, 7. mei 2007 - 9:06

Peking Opera treedt eenmalig op in Den Haag

Den Haag

Op uitnodiging van de Stichting Chinatown Den Haag verzorgt het beste Peking-operagezelschap een eenmalig optreden in Den Haag. Het Peking Opera Ensemble van Shanghai brengt een bewerking van Shakespeare’s Hamlet. Het is de enige voorstelling die het wereldberoemde gezelschap in Nederland geeft. Het initiatief komt uit de Chinese gemeenschap in Den Haag, hiertoe uitgedaagd en aangemoedigd door Rabin Baldewsingh, wethouder Burgerschap.

Rabin Baldewsingh: “Ik draag dit project een bijzonder warm hart toe. De gemeente Den Haag daagt de verschillende bevolkingsgroepen in de stad uit om het beste van hun eigen cultuur te laten zien. En dat is hier uitstekend gelukt. De diversiteit is een drijvende kracht van onze stad. Dat wordt in en met deze voorstelling op verschillende manieren getoond’.

Peking Opera bestaat al zo’n 200 jaar. Deze opera wordt gezien als de hoogste expressie van de Chinese cultuur en is een van de meest verfijnde Oosterse cultuurvormen. De bewerking van Shakespeare’s Hamlet is geheel in traditionele Chinese operastijl. Prachtige kostuums, fraai beschilderde gezichten, markante muziek, acrobatiek en verbluffende zang staan garant voor een unieke belevenis. Bij de Chinese opera zit het publiek niet muisstil op een stoel. Het wordt gewaardeerd als het publiek zijn bewondering hardop uit. De voorstelling is niet alleen voor de Haagse Chinese gemeenschap, maar voor alle burgers van de stad.

Het optreden is op woensdag 16 mei in het Lucent Danstheater in Den Haag.
Provincie:
Tag(s):