zaterdag, 15. december 2007 - 9:20

Politie mag actie voeren, topduels afgelast

De politie mag dit weekend actie voeren, zo is bepaald door de rechtbank in Amsterdam. De topduels in de Eredivisie tussen Ajax en PSV en Feyenoord en AZ gaan dit weekeinde niet door. De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, respectievelijk Job Cohen en Ivo Opstelten, waren genoodzaakt deze beslissingen te nemen door de aangekondigde stakingen van politiebonden ACP en ANPV.

De gemeenten Rotterdam en Amsterdam hadden bij de rechtbank in Amsterdam een kortgeding aangespannen om eventuele acties van de politie dit weekeinde te voorkomen. De rechtbank oordeelde echter in het voordeel van de ontevreden agenten. Mede doordat de stakende dienders bij eventuele ongeregeldheden rond de stadions het werk zullen hervatten.

De sterke arm der wet ziet zich genoodzaakt tot acties wegens het uitblijven van een verbeterde CAO. Een collectieve staking van de politie is wettelijk niet toegestaan, maar door de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam mag een gedeelte van de agenten het werk neerleggen. Dit betekent dat er minder blauw op straat aanwezig zal zijn.
Categorie:
Tag(s):