donderdag, 15. november 2007 - 19:29

Politie roept hulp burgers in bij oplossen inbraken

Venray

De politie Limburg-Noord gaat in Venray de burgers betrekken bij het oplossen van woninginbraken. Vanaf donderdag is de politie gestart met de actie in de wijken Landweert en het Brukske. De actie duurt een maand.

In de twee Venrayse wijken vindt gemiddeld één vermogensdelict per dag plaats. Op zoek naar geld, sierraden en audioapparatuur wordt ingebroken door bijvoorbeeld een ruit in te slaan. Ook klimmen daders vaker door een openstaand raam naar binnen. De inbraken vinden vaak overdag en in de vroege avond plaats.

Het is een buitengewoon vervelende ervaring als er in de woning is ingebroken en eigendommen zijn meegenomen. De politie denkt dat een groep jongeren uit de wijken verantwoordelijk is voor de inbraken. Ze stelt dan ook alles in het werk om de daders op te sporen en roept daarbij de hulp van de wijkbewoners en de jongeren in.

Burgers die iets willen melden over een inbraak kunnen de informatie doorgeven aan de politie via telefoonnummer 0900-8844. Maar zij kunnen de informatie ook melden via M. telefoonnummer 0800-7000 als zij uitdrukkelijk anoniem willen blijven.
Provincie:
Tag(s):