woensdag, 26. december 2007 - 17:32

Politie treft vuurwapen aan

Haarlem

Dinsdag kwam er rond 04.35 uur bij de politie een melding binnen dat een personenauto zou zijn beschoten in de omgeving van de Raaks. De mogelijke dader zou in een grijze personenauto hebben gezeten. De politie heeft in de omgeving gezocht naar een grijze auto en trof in de nabije omgeving niets aan.

Op de Leidsevaart stond echter wel een grijze personenauto met twee personen ernaast, die bij het zien van de politie in hun auto stapten en wegreden. Deze auto stopte na een stopteken van de politie in de Rollandsstraat, waarna de bestuurder, een 21-jarige Amsterdammer, uitstapte en naar de politieauto toe liep.

Door meerdere ter plaatse gekomen politiemensen werden alle overige inzittenden, een 20-jarige Amsterdammer en drie Haarlemse meisjes in de leeftijd van 17 t/m 19 jaar, uit de auto gehaald. Bij de fouillering van de 20-jarige Amsterdamse passagier werd een vuurwapen aangetroffen. Alle vijf personen werden vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):