donderdag, 4. januari 2007 - 9:45

Politie zoekt foto's en getuigen van incidenten Stationsplein

Zutphen

Om duidelijk te krijgen welke strafbare handelingen zondagmiddag (31 december 2006) door welke personen tijdens enkele geweldsincidenten op het station in Zutphen zijn verricht, zoekt de politie contact met getuigen. Ook wil zij graag in het bezit komen van fotomateriaal.

De politie is druk bezig met het verhoren van getuigen en de verdachten van de gewelds-incidenten op het stationscomplex in Zutphen. De incidenten vonden zondagmiddag even na 13.30 uur plaats. Jongeren staken in de onderdoorgang naar de perrons vuurwerk af. Toen de jongeren hierover door spoorwegpersoneel werden aangesproken keerden zij zich tegen hen.

Toen de gealarmeerde politie kwam en twee verdachten trachtte aan te houden, verzetten deze zich hevig. Terwijl de agenten de verdachten naar het politiebureau brachten, ontstond er een tweede incident ten opzichte van het spoorwegpersoneel.

Dit escaleerde en de inmiddels ter assistentie gewaarschuwde agenten werden weer met de nodige agressie geconfronteerd. Nu begonnen zich ook omstanders met het gebeuren te bemoeien. Toen men vervolgens één van de vechtersbazen wilde aanhouden, keerde hij zich zeer gewelddadig tegen een agente. Dit gebeurde in de hal ter hoogte van de bloemenkiosk. Zij kon door een spoorwegmedewerker worden ontzet, waarna de man alsnog kon worden ingerekend.

De aangehouden verdachten leggen uiteenlopende verklaringen over het gebeurde af. Wel is duidelijk dat diverse getuigen foto’s van de incidenten hebben gemaakt. De politie wil graag in het bezit komen van dit fotomateriaal. Indien men een verklaring over het gebeurde wil afleggen.
Provincie:
Tag(s):