woensdag, 10. januari 2007 - 20:32

Provinciale lijsttrekkers presenteren zich

Assen

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst, woensdag van de Provincie Drenthe hebben de lijsttrekkers zich gepresenteerd van de politieke partijen waarvan bekend is dat ze meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart. In het totaal zijn dat in Drenthe 13 partijen.

Dit zijn, met hun lijsttrekkers: PvdA: Eddy Veenstra, CDA: Henk Klaver, VVD: Tanja Klip-Martin, GroenLinks: Jan Langenkamp, ChristenUnie: Henk Baas, D66: Peter Sluiter, OPD (Onafhankelijke Partij Drenthe): Charles de Haas en Drents Belang: Casper Kloos, Actief Drenthe: Albert Lanting, SP: Philip Oosterlaak, Drentse Ouderen Partij (DOP): Ton Schoo, Partij voor het Noorden: Leo Benjamins en Partij voor de Dieren: Peter Riksma.

De SP, Partij voor het Noorden, Actief Drenthe en Partij voor de Dieren doen voor het eerst aan de Drentse statenverkiezingen mee. De Drentse Ouderenpartij deed bij de vorige verkiezingen mee in een lijstverbinding met Drents Belang.

Bij de opening van het verkiezingsjaar is ook de speciale verkiezingssite van de provincie gelanceerd. Op die site (www.drenthe.nl/verkiezingen) is informatie en laatste nieuws over de verkiezingen van Provinciale Staten te vinden.
Provincie:
Tag(s):