donderdag, 25. oktober 2007 - 12:21

PSV accepteert excuses Addo, UEFA deelt wel straf uit

Eric Addo kan enkele duels schorsing tegemoet zien van de UEFA voor het spugen naar Fenerbahçe-speler Semih Sentürk. PSV besloot hem niet te straffen. De Ghanees bood zijn excuses aan, waarmee voor PSV de kous af was. De UEFA gaat hier echter niet in mee en heeft hem in staat van beschuldiging gesteld.

Addo staat een paar wedstrijden schorsing te wachten, zo laat de UEFA weten. Vrijdag doet het uitspraak. Dan zal het zich ook buigen over een straf voor Semih, die voorafgaand aan het spugen een elleboog uitdeelde aan de PS'V'er.

Bij zijn club kwam Addo aanzienlijk beter weg. "We hebben het nu intern opgelost", zegt algemeen directeur Jan Reker van de landskampioen op de website van de club. "Eric heeft ons bekend dat hij zich liet meeslepen en zijn excuses aangeboden." Wel was de club zeer verbaasd dat juist Addo zich tebuiten ging aan het spugen van een tegenstander.

Reker: "Dit had niet mogen gebeuren. PSV kan dat soort gedrag in het veld niet accepteren, het is heel ernstig. We waren dan ook verbaasd dat juist Addo zijn zelfbeheersing verloor. Hij is een voorbeeldjongen voor heel veel spelers en heeft in al die jaren bij PSV nog nooit laakbaar gedrag vertoond."
Categorie:
Tag(s):