dinsdag, 16. januari 2007 - 19:08

PvdA stelt vragen over intrekken licentie Honkbalvereniging Sparta/Feijenoord

Rotterdam

De licentie van de honkbalvereniging Sparta/Feijenoord is ingetrokken. De vereniging raakt haar licentie om in de hoofdklasse honkbal te spelen kwijt door achterstallig onderhoud aan het de accommodatie en de velden. En daarvoor is de gemeente verantwoordelijk. De PvdA vindt dat de gemeente zo snel mogelijk het achterstallige onderhoud moet wegwerken.

PvdA-raadslid Birsel Gülmüş heeft het college hierover vandaag schriftelijk vragen gesteld. 'De honk- en softbalvereniging Sparta/Feijenoord is een bloeiende vereniging met 265 leden. Bovendien staan er 30 senioren en 30 kinderen op de wachtlijst om lid te worden. Er zijn 15 teams waarvan twee senioren-honkbal topteams, een junioren-topteam, een aspiranten-topteam en twee recreatieteams. Daarnaast heeft deze vereniging een landelijk softbalteam, dat in de tweede klasse speelt en een regionaal softbalteam'.

De Honkbalvereniging Sparta/Feijenoord speelt al 10 jaar in de hoofdklasse van de Nederlandse Honkbalcompetitie. Maar vorige week is dus hun licentie ingetrokken. De KNSB (Koninklijke Nederlandse Softbal Honkbal Bond) weigert de licentie te verlengen wegens ernstig achterstallig onderhoud aan de accommodatie en de velden.

De PvdA wil dat de gemeente zo snel mogelijk het achterstallige onderhoud wegwerkt, in ieder geval voor 1 maart. Dit is de datum waarop de club definitief haar licentie voor het volgend seizoen kwijtraakt.
Provincie:
Tag(s):