dinsdag, 13. februari 2007 - 22:36

Recherche doet huiszoeking bij Maurice de Hond

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft dinsdagavond in Amsterdam Buitenveldert een inval gedaan in de
woning van Maurice de Hond. Reden voor de doorzoeking is de verdenking
van betrokkenheid bij computervredebreuk. Vorige week werd in Deventer
een man aangehouden die er van wordt verdacht de e-mail verkeer van een advocaat te hebben gekraakt. De advocaat verdedigt de ‘klusjesman’ in de Deventer moorzaak. Dit heeft het Landelijk Parket bekend gemaakt.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket laat weten dat, uit de verhoren van de vorige week aangehouden verdachte, data op zijn computer is gevonden dat het zeer aannemelijk maakt dat De Hond betrokken is geweest bij de computervredebreuk. ’De Hond en de aangehouden verdachte zouden via de mail contact hebben gehad over de e-mail-kraak van de advocaat en de inhoud van deze e-mails. Uit onderzoek zal moeten blijken wat de relatie is tussen De Hond en de man uit Deventer’, aldus de woordvoerder van het Landelijk Parket.

In een reactie aan Blik op Nieuws laat Maurice de Hond weten dat hij geen spijt heeft dat hij zich op deze zaak heeft gestort. ‘Deze zaak doet me steeds meer denken aan een grote film’, aldus de Hond. Tevens laat hij weten dat er op de in beslag genomen computers niets te vinden is wat hem zal schaden.

De Hond is niet aangehouden door de Nationale Recherche. Hiertoe was geen aanleiding. Van de in beslag genomen computers zal de harde schijf gekopieerd worden door de Nationale Recherche. Woensdagmorgen heeft De Hond zijn computers weer terug.
Provincie:
Tag(s):