maandag, 26. maart 2007 - 12:14

Snelkrakers snel gepakt

Breukelen

Rond 02.30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een snelkraak op de Straatweg. Daarbij waren de verdachten in een auto in de richting van Loenen gevlucht. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Agenten die vanaf Vinkeveen richting Loenen reden, zagen de vluchtende auto op de kruising van de Provinciale Weg N201 en N402 hen tegemoet komen.

De auto werd klemgereden op de Rijksstraatweg, waarna drie inzittenden uit de auto sprongen en het weiland invluchtten. De bestuurder, een 23-jarige Utrechter, werd bij de auto aangehouden. Agenten gingen achter de drie vluchtende verdachten aan. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond en er werd een helikopter ingezet. Na een uitgebreide zoektocht werd een verdachte, een 20-jarige Nieuwegeiner, op ongeveer een kilometer afstand op het terrein van de Gemeentewerf aangehouden. De andere twee verdachten werden niet meer aangetroffen.

De verdachten hadden bij een winkel aan de Straatweg een snelkraak gepleegd. Daarbij was een ruit van de winkel vernield en in de winkel waren ook vernielingen gepleegd. Uit het pand was telecom- en navigatieapparatuur gestolen. De aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De auto met daarin de gestolen spullen werd in beslag genomen. Het onderzoek naar de twee aangehouden en de twee ontkomen verdachten wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):