woensdag, 28. maart 2007 - 9:29

Start verkoop Tomkestrjitte groot succes

Drachten

De eerste paal van de nieuwbouwwijk ‘Tomkestrjitte’ te Drachten is geslagen. De 88 nieuw te bouwen woningen, bestaande uit 73 eengezinswoningen (koop en huur) en 15 huur-appartementen, gaan Drachten een nieuwe impuls geven. Opdrachtgever is WoonBedrijf Drachten, onderdeel van Corporatieholding Friesland. De eerste bewoners kunnen de woningen vermoedelijk eind van dit jaar betrekken.

Donderdag 22 maart was de start van de verkoop van 36 gezinswoningen aan de Tomkestrjitte te Drachten in wijkcentrum de Kouwe. Een kleine 100 bezoekers, die warm onthaald werden door twee acteurs, een hapje en een drankje, luisterden vol aandacht naar de presentatie van ontwikkelaar Piter Bakker van WoonProject, ook onderdeel van Corporatieholding Friesland. Positieve reacties kwamen van de belangstellenden voor het gekozen ontwerp, geïnspireerd op de Amsterdamse school. Het betreft dan ook ruime woningen voor een koopsom vanaf nog geen € 160.000,- VON. Lof was er ook voor de ruimte in de vorm van een plantsoen.

Woonaccent Makelaars Friesland gaf tevens uitleg over de lotingsprocedure; tot aan het tijdstip van de loting op 2 april aanstaande kan men zich nog inschrijven bij de makelaar. De loting vindt plaats op maandag 2 april aanstaande door de notaris op de vestiging aan de Lange West 126 te Drachten. Assistent-makelaar Tjaart Wiersum, is hier dagelijks aanwezig om de potentiële kopers uitleg te geven over dit unieke en betaalbare project bij het centrum.
Provincie:
Tag(s):