woensdag, 7. maart 2007 - 9:34

Tom-tom voor op de fiets

Friesland

De Fietsersbond gaat een fietsrouteplanner, een soort tom-tom voor de fiets, voor Friesland maken. De provincie stelt hiervoor € 94.810 beschikbaar. Dit geld is bedoeld voor het ontwikkelen en het actueel houden van de fietsrouteplanner. Een fietsrouteplanner stimuleert het gebruik van de fiets en biedt nieuwe kansen voor het recreëren in Friesland.

De fietsrouteplanner is gratis en zal in het najaar 2007 gevonden kunnen worden via de websites: www.fietsersbond.nl, www.fryslan.nl en www.beleeffryslan.nl. Fietsers kunnen straks via internet een route laten berekenen van A naar B. Dat kan door straat en woonplaats, een postcode of een treinstation in te voeren. Dan krijgt de gebruiker een goede routebeschrijving met een helder kaartje. Maar voor wie geen zin heeft in papier onderweg, kan de route uploaden naar zijn GPS-ontvanger op het stuur. Fietsers kunnen bij het bepalen van hun route aangeven dat men langs een bepaald punt wil fietsen. Zo kan heel eenvoudig een rondrit gepland.

Men kan ook persoonlijke voorkeuren opgeven zoals een recreatieve route met veel natuur, een route over zoveel mogelijk schelpenpaadjes of de veiligste route van huis naar het werk. Ook een route uitstippelen via fietsknooppunten, het nieuwe bewegwijzeringsysteem dat momenteel in heel Fryslân ingevoerd wordt, is straks mogelijk. Vrijwilligers van de Fietsersbond voeren continu hun fietservaringen via een applicatie toe aan de fietsrouteplanner.
Provincie:
Tag(s):