zondag, 15. april 2007 - 13:51

Toppunt van Chinese luxe in Ling Bao hotel

Brühl

In het Duitse Brühl, naast attractiepark Phantasialand, ligt een origineel Chinees themahotel Ling Bao. De naam van het hotel is dit seizoen veranderd van 'Hotel PhantAsia' naar 'Hotel Ling Bao'. 'Ling Bao' betekent 'een heilig juweel', maar staat in het Chinees ook voor begrippen als harmonie, evenwicht en rust.

Het drie en een half jaar oude hotel is volledig in Chinese stijl gebouwd en ook het interieur is authentiek. De meeste kamers in het hotel zijn gericht op ouders met kinderen.

Het prachtig vormgegeven hotel, biedt onderdak aan 165 kamers, waarvan 20 ‘single rooms’ en 10 unieke suites op vier sterren niveau. Het hotel is gelegen direct naast het immens populaire attractiepark Phantasialand.

Geïnspireerd op de bouwstijl uit de Quing-dynastie van de 17e en 18e eeuw, zijn de voor het uiterlijk de primaire Keizerlijke kleuren, geel, groen en rood gebruikt.

De Chinese ambassadeur in Duitsland verklaarde dat het hotel 'het enige gebouw buiten China is, dat de Aziatische cultuur perfect representeert'.
Categorie:
Tag(s):