maandag, 16. april 2007 - 0:41

Twee keer doorgereden na aanrijdingen

Groesbeek

Zaterdagnacht heeft de politie een 21-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval.In Nijmegen raakte de automobiliste bij een inhaalmanoeuvre een andere auto. Ze reed echter door zonder te stoppen.

De bestuurder volgde haar naar haar bestemming op de Cranenburgestraat in Groesbeek. Daar wilde de man de gegevens noteren van de 21-jarige vrouw uit Nijmegen. Zij stapte wel uit, maar wilde hier niet aan meewerken. Ze vernielde een van de richtingaanwijzers en reed weg. Daarbij beschadigde ze nogmaals de auto van de man.

De politie was echter al onderweg naar de Cranenburgsestraat en dwong de vrouw te stoppen. Meerdere pogingen om de vrouw een blaastest af te nemen mislukten. Daarop werd de vrouw overgebracht naar het bureau. Daar gaf de uitslag van het ademonderzoek aan dat de vrouw ruim boven het toegestane maximum zat met 710 ug/l voor een beginnend bestuurder. Vervolgens werd zij in verzekering gesteld voor twee keer het verlaten van de plaats van een ongeval en het vernielen van de auto.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast heeft de bestuurder een rijverbod van 12 uur gekregen, voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. Ook heeft de politie heeft een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):