maandag, 5. maart 2007 - 20:15

Twintig puppies in kofferbak

Venlo

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft op maandagmiddag 5 maart twintig puppies in beslag genomen. De dieren werden maandagochtend tijdens een reguliere controle op de A67 ter hoogte van Venlo door de Koninklijke Marechaussee aangetroffen in de achterbak van een auto.

Uit verder onderzoek van de AID bleek dat de meeste dieren jonger zijn dan acht weken, de minimale leeftijd waarop puppies mogen worden weggehaald bij de moeder. Tevens beschikten de twee Poolse verdachten niet over de papieren die nodig zijn voor een dergelijk transport van meer dan acht uur.

Een ingeschakelde dierenarts constateerde niet alleen dat 16 dieren jonger zijn dan acht weken, maar dat enkele van hen ook te mager zijn. In overleg met de officier van justitie zijn alle twintig pups in beslag genomen en overgebracht naar een opvangadres waar ze de nodige zorg krijgen.

Uit de verklaring van de twee Polen blijkt dat ze met de dieren, waaronder enkele teckels en husky's, onderweg waren naar een adres in België.
Provincie:
Tag(s):