donderdag, 15. februari 2007 - 14:28

Vals geld in omloop op de Veluwe

Veluwe

De politie op de Noordwest-Veluwe waarschuwt winkeliers en andere middenstanders voor betalingen met valse bankbiljetten van € 50,- In meerdere gevallen werd bij de aankoop van één artikel met een waarde van slechts een paar euro een bankbiljet van € 50,- aangeboden. Na het teruggeven van het wisselgeld, bleek het nadien om een vals bankbiljet te gaan.

Bij de politie zijn inmiddels zeven soortgelijke meldingen binnengekomen. Afgelopen vrijdagmiddag (9/2) twee meldingen vanuit Harderwijk, zaterdagmiddag twee meldingen uit Elburg en één uit Doornspijk en woensdag twee meldingen vanuit Nunspeet.

Van degene die de biljetten heeft aangeboden is slechts bekend dat het gaat om een man met een getinte huidskleur, zwart haar en gekleed in een lange donkere jas en gebrekkig Engels sprak.

De politie sluit niet uit dat er wellicht sprake is van meerdere mannen die dezelfde werkwijze hanteren en gezamenlijk optrekken.
De politie adviseert extra alert te zijn en bij een verdachte situatie in of buiten de winkel onmiddellijk de politie te bellen.

Probeer de verdachte(n) zo mogelijk te volgen en blijf daarbij telefonisch in contact met de politie, om de locatie door te geven.
Provincie:
Tag(s):