dinsdag, 6. maart 2007 - 19:01

Veertien aanhoudingen bij scheepswerf in Dodewaard

Dodewaart

Onder leiding van het Functioneel Parket is er door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst en Economische Controledienst (FIOD-ECD) en de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst (SIOD) een onderzoek ingesteld naar mogelijke belastingfraude en premiefraude in de scheepsreparatiebranche.

In het kader van dit onderzoek heeft op 6 maart een doorzoeking bij een scheepswerf in Dodewaard plaatsgevonden. Tegelijkertijd werd er een doorzoeking verricht bij een administratiekantoor in Polen. Er zijn veertien verdachten aangehouden. De aangetroffen omstandigheden zijn erbarmelijk te noemen.

Op de doorzochte scheepswerf vond vooral onderhoud van schepen plaats. Daarbij werd gebruik gemaakt van Poolse en Roemeense werknemers. Deze werknemers deden zich voor als zelfstandigen terwijl het vermoeden is dat er sprake is van een schijnconstructie en dat de werknemers in werkelijkheid in loondienst zijn. Hiertoe werd gebruik gemaakt van valse contracten en valse facturen. Door deze constructie zouden in Nederland geen belastingen en premies zijn afgedragen.

Zes van de veertien verdachten zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):