donderdag, 8. maart 2007 - 9:43

Vergoeding activiteiten uit Stimuleringsfonds

Hoogezand

Wethouder Harry Struik van de gemeente Hoogezand-Sappemeer presenteert op 6 maart het eerste exemplaar van het vergoedingenboekje voor activiteiten uit het Stimuleringsfonds. De gemeente wil met dit boekje minima informeren over de mogelijkheden van dit fonds en daarmee de deelname aan maatschappelijk activiteiten verder bevorderen.

De gemeente vindt het belangrijk dat ook mensen met een lager inkomen blijven deelnemen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten. Voor veel activiteiten krijgt deze doelgroep een gedeeltelijke vergoeding van de gemeente. ‘Samen Aan Tafel’ krijgt het eerste exemplaar uitgereikt, omdat zij ook probeert isolement te doorbreken en participatie wil bevorderen.

Het niet-gebruik is hoog, terwijl de procedure voor het aanvragen heel simpel is. Daarom wil de gemeente door publiciteit te geven aan het vergoedingenboekje bereiken dat het aantal aanvragen stijgt. In het boekje staat waarvoor men een vergoeding krijgt en aan welke voorwaarden men moet voldoen. Deze worden dan ook huis-aan-huis en op alle openbare gelegenheden verspreid, incl. een aanvraagformulier. Ook zal de gemeente intermediairs gaan inschakelen om het niet-gebruik terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):