donderdag, 18. januari 2007 - 9:08

Vijf Gelderse gemeenten vóór voortzetting kleine stedenbeleid

Winterswijk

Het kleine stedenbeleid van de gemeente Culemborg, Doesburg, Wageningen, Winterswijk en Zaltbommel werpt zijn vruchten af. Maar het is volgens de gemeenten duidelijk dat ook na de afgesproken twee jaar het beleid moet worden voortgezet. Daarvoor zijn financiële middelen en menskracht nodig.

Op dinsdag 16 januari ondertekenden de wethouders van de vijf gemeenten, in het bijzijn van de commissaris van de koningin en vier gedeputeerden, het manifest kleine stedenbeleid. Wethouder Henk Kok zette namens de gemeente Winterswijk zijn handtekening.

De vijf gemeenten wijzen op de goede eerste resultaten, maar benadrukken dat voortzetting en uitbouw daarvan niet goed mogelijk zijn zonder de (financiële) steun van de provincie. Die steun is nodig voor het organiseren en uitvoeren van concrete activiteiten èn voor ambtelijke capaciteit.

Voorbeelden van concrete projecten in Winterswijk zijn het aanstellen van een extra jongerenwerker en de voetbalkooi. Daarnaast is er steun nodig om de samenwerking tussen de vijf gemeenten en de provincie te versterken en verder te ontwikkelen.

De vijf gemeenten vragen het college van Gedeputeerde Staten het manifest te ondersteunen. Ook na 2007 zou de provincie voor het kleine stedenbeleid extra aandacht en middelen beschikbaar moeten stellen, aldus de vijf gemeenten.

Gedeputeerde Dijkstra reageerde zeer positief op het manifest. Hij gaf aan dat de sociale componenten in het beleid hem erg aanspraken.
Provincie:
Tag(s):