zaterdag, 3. februari 2007 - 22:40

Vijftig supporters aangehouden bij rellen

Spakenburg

Na afloop van de voetbalwedstrijd IJsselmeervogels – Quickboys heeft in en nabij een sporthal aan de Westdijk een massale vechtpartij plaatsgevonden. Agenten, waaronder drie hondengeleiders en vier ruiters waren al de hele middag op straat om de rust te bewaren. Echter omstreeks 18.45 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten werd in en buiten de sporthal naast het voetbalveld van de IJsselmeervogels.

Ongeveer 50 supporters van het Katwijkse Quickboys besloten na afloop van de wedstrijd een bezoek te brengen aan de sporthal. De Katwijkse bezoekers werden binnengelaten en korte tijd later sloeg de vlam in de pan. Agenten waren snel ter plaatse en zagen dat ongeveer 80 personen met elkaar op de vuist waren gegaan. Over en weer werd gevochten en werden vernielingen aangericht aan meubilair. Zes ruiten sneuvelden.

Met hulp van politiehonden heeft de politie de groepen proberen te scheiden. Men bleef echter vechten. Agenten deelden een paar tikken met de lange wapenstok uit om het geweld te breken. Twee mannen die in het wilde weg om zich heen sloegen, zijn door een politiehond gebeten. Dit stopte hen. In eerste instantie werden vijf verdachten aangehouden waarvan de politie had gezien dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan mishandeling.

Later besloot de politie om alle nog aanwezige supporters met hulp van de politiehonden in de touringcar te dirigeren en hen zo aan te houden voor openlijk geweld tegen goederen en personen. Voor één van de inzittenden, een 20-jarige man, is een ambulance gekomen, de man miste een paar voortanden en is behandeld in het ziekenhuis. De bus is begeleid naar een locatie waar alle circa 45 verdachten zijn verhoord over hun aandeel. Uiteindelijk zijn twaalf verdachten ingesloten, de rest is heengezonden. Drie mannen zijn na vaststelling van hun identiteit inmiddels in vrijheid gesteld, negen zijn in verzekering gesteld. De verdachten zijn allen mannen in de leeftijd van 19 tot 32 jaar oud en afkomstig uit Katwijk. De verwondingen die betrokken opliepen waren voornamelijk hand- en gezichtsletsel.
Provincie:
Tag(s):