zondag, 21. januari 2007 - 21:30

Vitesse begint tweede seizoenshelft met zege

Vitesse heeft een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op FC Groningen. De ploeg van trainer Aad de Mos maakte het zich in het Gelredome moeilijk door de bezoekers tot twee keer toe terug te laten komen.

Lazovic sneed met een knappe actie vanaf de zijlijn naar binnen en legde hem op een presenteerblaadje bij Onur Kaya. De middenvelder plaatste hem vervolgens heerlijk in de kruising. Waar Fred Benson een opgelegde kans miste op de 2-0, was het Groningen dat onverwacht terugkwam. Bruno Silva gaf een voorzet, die op waarde werd geschat door Luis Suarez. De spits tikte hem koelbloedig langs de doelman.

Na rust kwam Vitesse opnieuw beter uit de startblokken. Lazovic benutte een door hemzelf versierde penalty en Benson schoot niet veel later de 3-1 langs Bas Roorda. Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Maar het was andermaal Suarez die de spanning terugbracht. Hij schoot raak uit de draai. Een stunt zoals in Groningen eerder dit seizoen (in de slotfase ging de thuisploeg destijds van 1-3 naar 4-3) zat er niet in. Wel sloeg in de extra tijd de vlam nog in de pan, en werden Lazovic en Gibril Sankoh als zondaars bestraft. Beide kregen een gele kaart, waarmee met name Sankoh goed wegkwam.
Categorie:
Tag(s):