donderdag, 22. maart 2007 - 18:57

Zeven auto's in beslag genomen bij actie tegen katvangers

Enschede

De politie heeft in samenwerking met de Belastingdienst in de nacht van dinsdag op woensdag in Enschede een grootschalig onderzoek gehouden met het opsporen van zogenaamde katvangers. Hierbij werden in totaal 7 voertuigen in beslag genomen, zo meldt de Politie IJsselland.

Met katvangers worden personen bedoeld, die meestal tegen betaling, kentekens van auto’s op hun naam hebben, die zij niet in bezit hebben. De daadwerkelijke eigenaars van die auto’s ontduiken zo wegenbelasting, zijn niet verzekerd en plegen veelvuldig verkeersovertredingen met de auto’s. Door het gebruik van katvangers hopen de autobezitters te voorkomen dat hun identiteit bekend wordt bij overheidsinstanties. De katvanger krijgt de rekeningen, waardoor veel vorderingen door belasting en politie niet inbaar zijn. De eigenaar van de auto is vaak onbekend en moeilijk op te sporen. Zowel de katvanger als de auto-eigenaar zijn strafbaar.

Bij de actie waren politieagenten, een deurwaarder en medewerkers van de belastingdienst aanwezig. Voorafgaand aan deze actie waren vanaf 1 januari dit jaar al eens 14 voertuigen van katvangers in beslag genomen. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):