vrijdag, 2. februari 2007 - 16:04

Ziekenhuis te koop

Emmeloord

De IJsselmeerziekenhuizen gaat de ziekenhuislocatie van het Dokter J.H. Jansenziekenhuis te koop aanbieden en de ruimte die ze nu gebruikt huren van de nieuwe eigenaar. 'Alle ziekenhuiszorg die nu wordt geboden, blijft gewoon op deze plek,' zegt Gersji Pereira, voorzitter van de Raad van Bestuur.

'Medewerkers en inwoners van de regio zullen geen last hebben van deze koop/huur constructie, omdat de ziekenhuisfuncties gewoon doorgaan. We blijven in Emmeloord operaties en behandelingen doen, spreekuren houden van alle specialismen en alle functie-onderzoeken aanbieden.'

De IJsselmeerziekenhuizen zoekt een nieuwe eigenaar voor het terrein en het gebouw, omdat de exploitatie te duur wordt. Van de nieuwe eigenaar wordt verwacht dat deze ruimte biedt voor extra zorgmogelijkheden voor de inwoners van de gemeenten Noordoostpolder en Urk.

In het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord wordt ongeveer driekwart van de ruimte niet gebruikt. Terwijl het ziekenhuis wel hoge onkosten moet maken voor die lege ruimte. 'We hebben in februari 2005 afgesproken dat we een zo breed mogelijk aanbod aan zorg in Emmeloord bieden,' zegt Gersji Pereira.

'80% Van alle zorg die de IJsselmeerziekenhuizen in huis heeft, bieden we daarom ook in het Dokter J.H. Jansenziekenhuis. Ik hoop dat mensen begrijpen dat we juist dankzij de verkoop en het huren van de benodigde ruimte die zorg kunnen blijven bieden. We moeten nu maatregelen voor de toekomst nemen, om een betaalbaar ziekenhuis te blijven voor de zorgverzekeraars', aldus Pereira.

Van belang is dat de nieuwe eigenaar op de locatie faciliteiten biedt die met zorg te maken hebben. Daarmee wil de IJsselmeerziekenhuizen er aan meehelpen dat inwoners van de gemeenten Noordoostpolder en Urk dicht bij huis hun zorg kunnen krijgen.
Provincie:
Tag(s):