zaterdag, 3. maart 2007 - 16:19

Zondag protest-excursie A'damse Waterleidingduinen tegen damhertenhetze

Amsterdam

Amsterdam, 2 maart 2007 - Damherten zouden de Amsterdamse waterleidingduinen ‘terroriseren’ en ‘teisteren’ en een ‘bedreiging vormen voor de verkeersveligheid’. Tal van media berichtten in de afgelopen week over een vermeende damhertenplaag die alleen met het jachtgeweer beteugeld kan worden.
Omdat ecologen aangeven dat er geen enkel probleem is in de Amsterdamse Waterleidingduinen en een ecologisch evenwicht eerder zonder dan met jachtgeweer bereikt kan worden, komt de Partij voor de Dieren in aktie tegen de hetze die op dit moment rond het damhert gevoerd wordt.

Aanstaande zondag zal een protest-excursie georganiseerd worden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. In aanwezigheid van Tweedekamerlid Esther Ouwehand en de kandidaten voor Provinciale Staten Rob van Oeveren en Peter van Poelgeest, zal Roel Opbroek uitleg geven over de leefsituatie van de Amsterdamse damherten.
Tijdens een protestwandeling kunnen de deelnemers genieten van het schitterende landschap en de kans is groot dat we ook damherten zullen zien.
Programma:
Verzamelen zondag 4 maart om 13.45 uur.
De ingang van de Waterleidingduinen ligt aan de Zandvoortselaan (tegenover nummer 165, Nieuw Unicum). Houd u er echter rekening mee dat de ingang moeilijker bereikbaar is in verband met wegwerkzaamheden aan de Zandvoorterweg in Aerdenhout. De excursie begint om 14.00 uur. Bij de ingang zijn kaarautomaten, de toegang kost 1€.
Provincie:
Tag(s):