zaterdag, 2. februari 2008 - 18:03

Auto slaat op afrit A1 over de kop

Oldenzaal

Op zaterdag 2 februari werd omstreeks 11.40 uur gemeld dat er een ongeval had plaatsgevonden op de afrit van de A1 nabij Oldenzaal. Ter plaatse troffen agenten een auto aan, die gekanteld in de sloot lag. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Omstanders hielden de auto tegen, om te voorkomen dat deze verder de sloot in zou rollen. In de auto zat een 59-jarige vrouw uit Eefde. Omdat de vrouw bekneld zat in het voertuig, moest de brandweer haar bevrijden.

De agenten spraken met een 60-jarige plaatsgenoot van de vrouw, die de auto ten tijde van het ongeval bestuurd had. De man vertelde vanaf de richting Hengelo over de A1 te zijn gereden richting Oldenzaal. Hij merkte de aftrit richting Oldenzaal pas laat op.

Op het laatste moment wist de man de afslag toch te nemen. Op de afrit raakte de man de macht over het stuur kwijt. De auto sloeg over de kop en kwam in de berm terecht. De 60-jarige wist op eigen kracht uit het voertuig te komen.

De 59-jarige vrouw die door de brandweer uit de auto bevrijd werd, raakte bij het ongeval gewond. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):