dinsdag, 26. augustus 2008 - 10:49

Boomspiegel adopteren in Winschoten

Winschoten

Vanaf september 2008 kunnen inwoners van Winschoten een boomspiegel adopteren om er naar eigen inzicht in te tuinieren. Daarmee wil de gemeente Winschoten meer natuur in de straten brengen. Mooi begroeide boomspiegels verfraaien de woonomgeving en zorgen voor meer leven, zoals vlinders en vogels die er hun voedsel zoeken.

Zo'n boomspiegel wordt af en toe geschoffeld en vaak als uitlaatplek voor honden gebruikt. Mensen die een klein boomvak van maximaal 3 m² direct voor of naast hun huis hebben, kunnen deze adopteren om er naar eigen inzicht in te tuinieren. Ze kunnen er onder andere stokrozen en anemoontjes planten.

Mensen die interesse hebben, kunnen bij Publiq, de buitendienst van de gemeente Winschoten, een paaltje ophalen met een groene kop. Door dit paaltje goed zichtbaar in het boomvak te slaan, wordt de boomspiegel geadopteerd waarna het niet meer door de gemeente wordt onderhouden. Samen met het paaltje worden adoptiespelregels uitgereikt.

De gemeente Winschoten hoopt dat inwoners enthousiast worden over dit initiatief en zo samen zorgen voor meer natuur in hun woonomgeving.
Provincie:
Tag(s):