vrijdag, 3. oktober 2008 - 16:49

Brand op schuurdak, één gewonde

Den Haag

Vrijdagmorgen rond elf uur kwamen er diverse meldingen binnen bij de alarmcentrale van de brandweer over brand op een schuurtje van een woning aan de Gooilaan. Er zou daarbij ook een gewonde zijn. Ter plaatse trof de brandweer in de achtertuin van een portiekwoning de hevig brandende schuur aan. Om de brand goed te kunnen bedwingen heeft de brandweer meerdere voertuigen ingezet.

De brand bleek ontstaan te zijn in een woning op de eerste etage. De bewoner van deze woning was met een bezinetankje bezig in de keuken. Daarbij is door de geizer de benzinedamp ontbrandt en vatte het tankje vlam. De man heeft het brandende benzinetankje naar buiten weten te gooien, maar deze kwam terecht op een schuurtje van de woning op de begane grond. Het schuurtje raakte daardoor in brand.

De brandweer had de brand snel onder controle, maar het schuurtje is zwaar beschadigd. De bewoner van de woning op de eerste etage werd door buren opgevangen. Zij hebben heel adequaat gehandeld en de man gelijk met zijn armen laten koelen met water. De man heeft derde graad brandwonden opgelopen en is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Provincie:
Tag(s):