zondag, 30. maart 2008 - 12:03

Doelman redt lusteloos PSV

(Elfvoetbal) PSV heeft in Nijmegen punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De Eindhovense formatie werd compleet verrast door een uiterst gretig NEC, dat echter niet kon scoren: 0-0. Doelman Heurelho Gomes voorkwam erger voor PSV.

PSV wist wat het zaterdagavond te doen stond. Bij winst had de ploeg uit Eindhoven een kansje om de titel nu al veilig te stellen. Daardoor zou je denken dat PSV uiterst scherp zou starten in De Goffert. Niets was echter minder waar. Het was NEC dat PSV compleet verraste. De titelpretendent had niets in te brengen tegen NEC dat niets meer heeft te winnen of verliezen in deze competitie.

Het leek er totaal niet op dat in Nijmegen een ploeg speelde die kampioen zou willen worden. De enige man die bij PSV het niveau haalde van een titelhouder was Heurelho Gomes. Opnieuw was het de doelman die voor PSV één punt veiligstelde. De kansen die NEC creëerde strandden allemaal bij de Eindhovense keeper.

Het was Gomes voor en Gomes na in Nijmegen. Al na tien minuten bewees hij zijn waarde voor zijn ploeg. NEC-uitblinker Jeremain Lens glipte toen tussen Jan Kromkamp en Carlos Salcido door en schoot op goal. De goalie tikte de bal echter met de toppen van zijn vingers naast het doel. En zo ging het heel de tijd.

In de tweede helft was het opnieuw Gomes die zijn ploeg redde. De lusteloze spelers op het middenveld van PSV lieten de Nijmegenaren steeds door, waardoor met name Lens een paar keer gevaarlijk schoot. Ook Jhon van Beukering, Bas Sibum en Brett Holman waren meerdere malen niet trefzeker of stuitten op de doelman van PSV.

Afgaande op de wedstrijd van zaterdag was de vraag terecht of PSV dit seizoen wel zo veel punten zou hebben gehaald zonder de bij vlagen sublieme Gomes. De doelman leek zelfs de onhoudbare ballen zaterdagavond te stoppen. De pegels, de lobjes en de geplaatste ballen van Jeremain Lens. Gomes keerde ze allemaal. Zaterdag lukte het nog niet, maar wellicht dat Gomes volgende week in de thuiswedstrijd tegen Heracles wel kampioen wordt.
Categorie:
Tag(s):