dinsdag, 23. december 2008 - 12:14

Drukte bij schaatsenslijper nu vorst begint

Uithoorn

Een witte kerst zit er niet in maar we krijgen tijdens de kerstdagen wel een vorstinval. De laatste week van het jaar belooft voor het eerst sinds 1996 een langere vorstperiode op te leveren. Hoe lang de kou in het nieuwe jaar doorgaat is nog onduidelijk.

Het KNMI weermodel berekent zeer veel regen in Zuidoost-Europa
Duidelijk is wel dat de laatste dagen van het jaar lichte tot matige vorst opleveren zodat zich dan weer eens natuurijs kan vormen. Mogelijk dat de weersomslag in Duitsland en in het Alpengebied vergezeld gaat van wat sneeuw, maar in ons land zijn de neerslagkansen klein.

Dat de ijspret bij velen begint te kriebelen werd dinsdagochtend wel duidelijk bij rijwielhandel Van der Schaft in Uithoorn. ‘Ik kom momenteel handjes tekort. Het is niet alleen druk met de reparatie van fietsen en bestellingen van vuurwerk, maar ook met het professioneel slijpen van schaatsen’, aldus Van der Schaft. Inmiddels heeft de oud- profschaatser tientallen schaatsen op de plank liggen die, wanneer er ijs komt, scherp moeten zijn.

Ook de schaatsenverkoop begint op gang te komen. In sommige winkels, die een kleine voorraad schaatsen hadden, zijn de schappen inmiddels leeg.
Provincie:
Tag(s):