dinsdag, 18. november 2008 - 16:38

Echtpaar plundert rekening buurman

Assen

Met de aanhouding van een echtpaar uit Assen is een diefstal van bijna dertienduizend euro opgelost. Het stel, een man van 42 en een vrouw van 29 jaar, had dit geldbedrag gestolen van de bankrekening van hun buren. Ze pasten op de woning terwijl de buren opgenomen waren in een ziekenhuis en een verzorgingstehuis.

Eerder dit jaar deed de 73-jarige man, nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen, aangifte van het verdwijnen van geld van zijn rekening. Dit vond plaats in de laatste twee maanden van 2007.Na onderzoek, waarbij is samengewerkt met de betreffende bank, kwam aan het licht dat er meerdere keren telefonisch geld was overgeboekt. De buren, die op het huis pasten, bleken het geld over te hebben geboekt.

Ze hadden een aanvraagformulier voor telefonisch betalingsverkeer ingevuld, met daaronder een vervalste handtekening. Enige tijd later zat bij de post een bericht van de bank met daarin een pincode. Deze brief werd geopend en daarna is de code geactiveerd. Vanaf dat moment konden de oppassers, die in goed vertrouwen de huissleutel hadden gekregen, telefonisch geld overboeken van de rekening. Nadat dit tijdens het vooronderzoek aan het licht kwam zijn de twee aangehouden. Uiteindelijk hebben ze de diefstal bekend.

Het geld is gebruikt voor allerlei dagelijkse, luxe en minder luxe zaken en is volledig opgegaan. Op basis van de Plukze-wetgeving is er beslag gelegd op diverse goederen van de verdachten, waaronder een auto en een televisie. Binnenkort zullen ze voor de rechter moeten verschijnen.
Provincie:
Tag(s):