woensdag, 28. mei 2008 - 10:41

Een nieuwe vijand voor de sinaasappelhuid

Nijmegen

De plastisch chirurgen van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen komen in juni met een Nederlandse primeur. Ze introduceren een medische techniek die kan uitgroeien tot de meest effectieve vijand van cellulitis, de beruchte sinaasappelhuid vol putjes en deukjes.

Vooral vrouwen kampen vaak met cellulitis, voornamelijk rond billen, dijen en bovenbenen. Door het gelijktijdig gebruik van drie technieken verbeteren zowel de elasticiteit als de stofwisseling in de huid. Ook de lymfedrainage gaat beter werken. Zo wordt de huid zonder operatie aanzienlijk strakker en gladder, waarbij het mogelijk is de lichaamscontouren met enkele centimeters te veranderen.

Met de betreffende VelaShape-techniek zijn in de Verenigde Staten inmiddels aantoonbaar betrouwbare resultaten geboekt. Omdat het een esthetische behandeling betreft, bieden de plastich chirurgen de techniek aan binnen de aan het CWZ gelieerde kliniek Estetiek Nijmegen.

VelaShape combineert drie technieken: bipolaire radiofrequentie (hoogfrequente stroom), mechanische massage en infrarood-licht. Het licht verhoogt de huidelasticiteit en pakt opgeslagen vetdeeltjes aan. De stroom activeert de stofwisseling in de huid tot wel 15 millimeter diep. De massage brengt een verbeterde lymfedrainage op gang. Zo wordt cellulitis – dat bij het ouder worden verergert en zich uitbreidt – bestreden. Binnen 30 dagen en na 4 behandelingen van ongeveer 30 minuten zijn de eerste resultaten zichtbaar. Door gebruikmaking van een veilige, lichaamsvriendelijke techniek wordt de huid minimaal belast.

Meer dan 80 procent van alle vrouwen heeft cellulitis, ongeacht het gewicht of de score op de Body Mass Index. De ‘sinaasappelhuid’ ontstaat door vetopslag net onder het huidoppervlak. Dit drukt op het omliggende weefsel en stagneert de doorbloeding, met als gevolg cellulitis.
Categorie:
Tag(s):