maandag, 13. oktober 2008 - 21:15

Eenmalig concert van AC/DC in Ahoy

Rotterdam

Het lange wachten wordt eindelijk beloond: AC/DC doet tijdens zijn komende wereldtournee, de Black Ice Tour, ook Nederland aan. Op vrijdag 13 maart 2009 staat de legendarische hardrockband op het podium van de Rotterdamse Ahoy. Ook ligt op 17 oktober aanstaande het nieuwste studioalbum van AC/DC, getiteld 'Black Ice', in de winkels, met hierop vijftien gloednieuwe songs. Kaarten voor het concert zijn, alleen online, vanaf aanstaande zaterdag te koop.

Opgericht in 1973 door de gebroeders Malcolm en Angus Young is het Australische AC/DC inmiddels uitgegroeid tot een wereldband met vele klassiekers achter zijn naam. Hits als 'Highway to Hell', 'Thunderstruck' en 'Whole Lotta Rosie' mogen en zullen niet ontbreken in de collectie van elke muziekliefhebber.

In 1975 bracht AC/DC in Australië zijn eerste album, 'High Voltage', uit en mede dankzij de maniakale podiumact van Angus Young groeide de aanhang gestaag, alsmede de geduchte reputatie. Niet alleen in het thuisland, maar ook in Europa en de VS ging het hard met de band. Het album 'Back In Black' uit 1980 zou het best verkochte album van de band worden. Wereldwijd zijn er tot op heden meer dan 42 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, waardoor 'Back In Black' het tweede meest verkochte album ooit is.

In 2003 werd AC/DC welverdiend opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Op het nog te verschijnen nieuwe album, 'Black Ice', staan vijftien nieuwe nummers, waarvan de eerste single, getiteld 'Rock 'N' Roll Train', reeds uitgebracht is. Het laatste optreden van AC/DC in Nederland dateert uit 2000. Toen stonden de gebroeders Young, Brian Johnson, Phil Rudd en Cliff Williams in de Prins van Oranje Hal in Utrecht. Acht jaar later gaat het vijftal eindelijk weer 'on the road' en daarbij slaan ze thuisbasis van Angus, Nederland, gelukkig niet over. Ahoy is de gelukkige gastheer: op vrijdag 13 maart 2009 komt AC/DC op bezoek.
Categorie:
Tag(s):