maandag, 24. maart 2008 - 0:12

Eredivisie mogelijk met twee teams uitgebreid

Eindhoven

De nationale eredivisie ijshockey zal volgend seizoen misschien worden uitgebreid met twee teams. Al jaren kampt de eredivisie met een probleem wat betreft het aantal teams en werd met slechts zes teams de beker en reguliere competitie afgewerkt. Het afgelopen seizoen zorgden de Pecoma Grizzlies uit Groningen al voor een opwaardering naar zeven teams, mogelijk komen er daar in het seizoen 2008/2009 nog twee nieuwkomers bij.

De Kemphanen uit Eindhoven willen na 10 jaar afwezigheid een terugkeer in de eredivisie bewerkstelligen. Oud international Theo van Gerwen zal samen met onder andere Oranje-coach Tommy Hartogs een plan opstellen om het team van de Kemphanen op de rit te zetten en voldoende sponsoren te werven. De ijshal in Eindhoven is de enige in Nederland met een A-status, waardoor hier regelmatig internationale toernooien worden gehouden. In zo'n accommodatie moet toch zeker een team in de hoogste klasse van het nationale ijshockey optreden. De komende maand zal meer duidelijkheid brengen over de ambitieuze plannen.

In Utrecht gonst het van de geruchten dat de Leaf Dragons overwegen de overstap te maken naar het hoogste niveau. De ploeg werd het afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de eerste divisie en zou zich naar verluidt het komende ijshockeyseizoen graag willen meten met de beste teams van Nederland.
Categorie:
Tag(s):