dinsdag, 13. mei 2008 - 17:00

Everest, Ryan Bingham en Waterboys in voorprogramma Neil Young

Weert

Voorafgaand aan het concert van Neil Young op Bospop zullen Everest, Ryan Bingham en The Waterboys optreden. Dit heeft de organisatie van het festival bekend gemaakt. 


Everest is een indie alt-country band afkomstig uit Los Angeles bestaande uit ex-leden van ondermeer Sebadoh, the Folk Implosion, en John Vanderslice.
Singer-songwriter Ryan Bingham & the Dead Horses wordt vanwege zijn stem vaak in één adem genoemd met Captain Beefheart, Tom Waits en John Mellencamp. Zijn laatste album ‘Mescalito’, eind vorig jaar verschenen, kenmerkt zich door een mengeling van rock, blues, country en Mexicaanse invloeden. The Waterboys werden wereldberoemd met het nummer ‘The Whole Of The Moon’ . Andere bekende nummers van de band zijn ‘Don’t Bang The Drums’ en ‘Fisherman’s Blues’. Begin 2007 verscheen hun twaalfde album ‘Book Of Lightning’.

Neil Young treedt in Weert met dezelfde band op die hem begeleidde tijdens zijn uitverkochte concerten in het RAI Theater eerder dit jaar.

Met de komst van de Canadees en de supports-acts is Bospop dit jaar weer een driedaags festival. Bospop vind plaats op 11, 12 en 13 juli.
Provincie:
Tag(s):