woensdag, 15. oktober 2008 - 9:53

Gemeente hangt Millenium vlag uit op armoede dag

Leek

Op vrijdag 17 oktober hangt de gemeente de Millenium Gemeente vlag uit om aandacht te vragen voor de Wereld Armoede dag. Met het uithangen van de vlag op deze dag benadrukt de gemeente Leek nog eens dat ze Millennium Gemeente is en plaatselijke activiteiten organiseert en ondersteunt. Suggesties kunnen nog steeds aangemeld worden bij de gemeente.

Ook vraagt de gemeente aandacht voor de dag en voor de Stand Up actie van de EEN campagne. Op vrijdag 17 oktober Wereld Armoede Dag wil EEN zoveel mogelijk mensen bewegen op te staan tegen armoede om zo een Guinness Book of Records wereldrecord te vestigen. Voor Nederlanders die niet bij een Sta Op actie aanwezig kunnen zijn, maakt EEN een online Sta Op actie mogelijk op www.EEN.nl. Iedereen kan meedoen met ‘Sta Op Tegen Armoede’ op www.EEN.nl. Door je aan te melden op de website, tel je mee voor het wereldrecord.

Op 2 juli 2007 heeft de gemeenteraad besloten om de gemeente Leek aan te melden als 'Millenniumgemeente'. Door deel te nemen aan deze campagne laten gemeenten zien, actief invulling te willen geven aan de gestelde Millenniumdoelen, zoals vermindering van schrijnende armoede, bevorderen van eerlijke handel en een schoner milieu.
Provincie:
Tag(s):