vrijdag, 18. april 2008 - 13:19

Gulden Vedel naar Thomas Berge

De NVD artiestenprijs, de Gulden Vedel (Gouden Viool) wordt dit jaar uitgereikt aan Thomas Berge.

Ook muziek die tot een hype en grote populariteit heeft geleid kan worden onderscheiden. In dit kader is Thomas Berge uitverkozen.
Zijn enorme populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits, die in de dansscholen tot een hype hebben geleid , rechtvaardigen de uitreiking van de Gulden Vedel aan hem.

Gouden Viool
De Gulden Vedel wordt al sinds 1979 uitgereikt en de organisatie van dit evenement is in handen van Holland Dance Promotions.
De Gulden Vedel wordt jaarlijks toegekend aan de Nederlandse zanger, zangeres of groep waarvan de muziek het afgelopen seizoen veelvuldig is gebruikt bij de danslessen.
Ook hype’s of trends komen in aanmerking voor de prijs.
Simon; “Heel diverse artiesten hebben deze prijs inmiddels in ontvangst genomen. De eerste Gulden Vedel ging naar Nico Haak, daarna is hij o.a. gegaan naar Lee Towers, Conny Vandenbos, Albert West, Berdien Stenberg,Willeke Alberti,Vaya con Dios, Koos Alberts, Rene Froger, BZN, VOF de Kunst, Guus Meeuwis, Total Touch, Marco Borsato,Grant & Forsyth, Gordon en Andre Rieu. In 2002 was Carel Kraayenhof, de bandeneonspeler, de gelukkige winnaar.
In 2004 ging de prijs naar Frans Bauer. De groep CH!PZ won de prijs, in 2006 Jim en in 2007 was het Jan Smit die de Gulden Vedel kreeg.
Wij willen op deze wijze laten zien dat er ook heel veel Nederlandse dance-able muziek bestaat

De Gulden Vedel 2008 wordt op vrijdag 13 juni a.s. uitgereikt tijdens de opening van het Internationale Dansleraren Congres Swinging World; UP2DATE! in Hotel Congrescentrum de Heerlickheijd van Ermelo, Satringlaan 1, Ermelo om 11.00 uur aan de zanger Thomas Berge voor zijn ongekende populariteit binnen de dansscholen.
De prijs bestaat uit een dasspeld met Gouden Viool, een oorkonde en natuurlijk Champagne.
Categorie:
Tag(s):