vrijdag, 9. mei 2008 - 14:35

Hoensbroek krijgt Centrum voor Obesitas

Hoensbroek

Eind mei opent het Centrum voor Obesitas Europa, CO-EUR, haar deuren in Hoensbroek. CO-EUR is een nieuw revolutionair behandelcentrum dat zich richt op een integrale en multidisciplinaire aanpak van deze ongezonde zwaarlijvigheid.

Obesitas is dé pandemie van deze tijd. Ook Nederland wordt geconfronteerd met een voortdurend toenemend percentage dat inmiddels zelfs gestegen is tot boven de 10% van de bevolking. In beide Limburgen en het Duitse grensgebied ligt dat percentage nog hoger. Recent onderzoek toont aan dat een persoon met overgewicht 37% méér kost aan gezondheidszorg en dat minimaal 10% van het arbeidsverzuim te wijten is aan overgewicht. Dat is gemiddeld 14 dagen per jaar meer dan iemand met ideaal gewicht, terwijl de productiviteit van een obese werknemer ongeveer 20% lager ligt.

Vier essentiële disciplines kenmerken de integrale en multidisciplinaire aanpak van CO-EUR: een innovatieve diagnose, de minimale duur van de behandeling van 1,5 jaar, het personal coachen en de empowerment van het individu en zijn omgeving. De effectiviteit in Nederland om tot blijvende gewichtsvermindering te komen is minder dan 3%. CO-EUR gaat door zijn aanpak uit van een effectiviteit van 25%, maar streeft naar 50%. De integrale behandeling wordt door CO-EUR en de Universiteit Maastricht nader onderzocht en dient verder als input voor het eigen kennis- en expertisecentrum.
Provincie:
Tag(s):