donderdag, 11. september 2008 - 15:42

Koninklijke Luchtmacht oefent boven Zeeland

Helikopters van de Koninklijke Luchtmacht oefenen van dinsdag 16 tot en met dinsdag 23 september 2008 in de provincie Zeeland. Tijdens de oefening Recovery werkt de luchtmacht nauw samen met landmachteenheden.

De oefening staat in het teken van het ophalen van eigen eenheden achter vijandelijke linies. Zowel Chinook en Cougar transporthelikopters als Apache gevechtshelikopters worden hierbij ingezet. Eenheden van de luchtmobiele brigade nemen als grondeenheden deel aan de oefening.

De oefening concentreert zich op dinsdag 16, woensdag 17 en dinsdag 23 september boven Walcheren, in het gebied ten zuiden van het Veerse Meer. Donderdag 18 september wordt in Zeeuws Vlaanderen geoefend. Op verschillende tijden ondersteunen F-16 jachtvliegtuigen de acties van de helikopters. De transporthelikopters kunnen voor korte tijd landen om troepen en materieel uit te zetten of in te laden.

Tijdens de oefening wordt regelmatig tot middernacht gevlogen. De geldende minimum vlieghoogten en beperkingen met betrekking tot het vliegen boven aaneengesloten bebouwing blijven onverkort van kracht. Met de eigenaren van terreinen waar landingen plaatsvinden, zijn afspraken gemaakt.
Provincie:
Tag(s):