dinsdag, 10. juni 2008 - 13:42

M.E. veegt kruising met Oranjefans schoon

Nieuwegein

De mobiele eenheid is maandagavond ingezet om Nieuwegein de kruising Batauweg-Buizerdlaan schoon te vegen. Na de wedstrijd Italië-Nederland verzamelde ongeveer 100 jongeren om op uitbundige wijze de overwinning van Nederland te vieren.

Tegen middernacht kregen de nog aanwezigen het bevel om de rijbanen vrij te maken en het omliggende gebied van de kruisingen te verlaten. Bij het vrijmaken van de rijbanen werd een sectie van de M.E. ingezet en dit verliep verder zonder noemenswaardige incidenten. Rond 00.15 uur was de openbare orde hersteld en de rijbanen weer vrij voor het verkeer.

De politie had er zich op voorbereid dat groepen jongeren zich zouden kunnen verzamelen op de kruising Batauweg-Buizerdlaan/Weg naar de Poorten Wijkerslootweg. Bij het houden van toezicht, het handhaven van de openbare orde en het vrijhouden van de rijbanen voor het doorgaande verkeer, zijn tien aanhoudingen verricht.

De verdachten werden aangehouden op verdenking van vernieling, het gooien van vuurwerk, het gooien van stenen, het in gevaar brengen van het verkeer en voor het niet voldoen aan bevel of vordering.
Provincie:
Tag(s):